Over ons

PWS TU Delft is een team bestaande uit studenten van de TU Delft. Wij bieden scholieren van de bovenbouw van het VWO ondersteuning bij het maken van hun profielwerkstuk (PWS). Deze ondersteuning is er in de vorm van een online forum, de vaste PWS Middag, verschillende vakgebied gerelateerde workshops aan de TU Delft en op aanvraag klassikale algemene workshops op locatie. Scroll naar beneden om te lezen wie wij zijn…

team

Bjorn Losekoot

Hey! Ik ben Bjorn, 20 jaar oud en ik woon sinds een jaartje in Delft. Twee jaar geleden ben ik begonnen met de bachelor Life Science and Technology. Momenteel houd ik mezelf iets minder druk met studeren, maar ben ik vooral bezig met het geld als penningmeester van de studievereniging LIFE. Nu kan ik dat samen doen met het PWS team voor een goede afwisseling. Ik ben opgegroeid in Uithoorn, waar ik er op de middelbare school achterkwam dat de bètavakken mij wel erg lagen. Vanaf de vierde klas ben ik dus begonnen met bijles geven en ik vind dat nogsteeds heel erg leuk. Het PWS-team is een leuke manier om deze interesse uit te breiden door jullie te helpen met PWS workshops en online vragen. Jullie kunnen bij mij vooral terecht voor alle vragen over scheikunden en biologie. Ik hoop jullie allemaal online of in het echt te zien!

Bjorn Losekoot

Lennard Duynkerke

Lennard Duynkerke

Hoi! Ik ben Lennard, ik ben 20 jaar oud en vanaf vorig jaar aangesloten bij het PWS-team. Ik kom uit Yerseke, een mooi dorpje in Zeeland en ik zit nu in het derde jaar van mijn bachelor Technische Natuurkunde. Op de middelbare school hadden de bèta vakken, natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde B altijd al mijn interesse, maar natuurkunde en wiskunde vond ik toch het leukst! Daarom was de keuze snel gemaakt en ben ik Technische Natuurkunde gaan studeren omdat ik binnen deze studie voortdurend met natuurkunde en wiskunde bezig ben. Mijn favoriete onderwerp is elektriciteit & magnetisme, maar ook de klassieke mechanica of juist kwantummechanica vind ik erg interessant. Ook met alle andere natuurkundige onderwerpen help ik graag! Als jullie jezelf inschrijven voor de workshop supergeleiding zullen jullie mij tegenkomen en anders zul je mij zien op het forum waar ik jullie vragen beantwoordt die te maken hebben met natuurkunde. Ik help graag met het beantwoorden van al jullie vragen zodat jullie het beste uit het PWS kunnen halen!

Max Pelsma

Hoi, Mijn naam is Max, 22 jaar oud en ik woon in Delft. Sinds 2020 volg ik de bachelor Civiele Techniek aan de Tu Delft. Daarvoor heb ik in Bussum op het Willem de Zwijger College gezeten waar ik met veel plezier mijn Vwo-diploma heb gehaald. Het waren altijd al de Bètavakken die me goed lagen en mij interesseerde. Dit is ook de reden dat Delft mij altijd al heeft aangesproken. Vanaf jongs af aan vond ik het altijd leuk om constructies te bewonderen. Nu ik in Delft zit en deze bouwwerken bewonder, zie ik niet alleen iets moois maar snap ik ook de techniek erachter! In mijn studie leer ik van alles over waterbouw, wegenbouw en het construeren van gebouwen zelf. Ik vind het een geweldige studie omdat het erg breed is en heel erg meegaat met de innovatieve wereld waar we nu in leven. Voor al jullie vragen over de civiele wereld kunnen jullie bij mij terecht. Ik kijk er naar uit jullie vragen te beantwoorden!

Max Pelsma

Liz Loosen

Liz Loosen

Hey! Mijn naam is Liz, ik ben 19 jaar oud en ik woon sinds 2022 in Delft. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, waar ik met veel plezier mijn Vwo-diploma op het Barlaeus Gymnasium heb gehaald. Met het gekozen N&T en N&G pakket van de middelbare school sprak Delft me al snel aan. Ik ben mijn eerste jaar in Delft met de studie Bouwkunde begonnen. Het ontwerpen van huizen sprak me erg aan, maar ik miste nog de bètavakken wiskunde en natuurkunde. Om deze reden zit ik nu in mijn eerste jaar van de studie Civiele Techniek. Wat mij zo aanspreekt bij deze studie, is dat je, naast het ontwerpen en construeren van bouwwerken, berekent of het bouwwerk realistisch op de gegeven locatie kan staan. Daarnaast is Civiel een toekomstgerichte en vernieuwende studie. Als ik naar huis fiets en om me heen kijk, zie ik overal civiele techniek, wat me erg aanspreekt. Ik help jullie graag met al jullie vragen over de civiele wereld en bouwkunde!

Wick GoelstLucht- en Ruimtevaarttechniek

Hey! Ik ben Wick, 20 jaar oud en kom uit Den Haag. Ik studeer voor me bachelor Aerospace Engineering aan de TU Delft. Ik ben altijd al fan geweest van auto’s en toen ik me ging verdiepen in studierichtingen kwam al snel naar voren dat aerospace de studie voor mij was. Sinds ik ben begonnen met de studie raak in steeds meer geïnteresseerd in de wereld rond lucht en ruimtevaart. Zelf heb ik als profielwerkstuk een eigen automodel op de ‘markt’ gezet. Ik heb veel plezier uit mijn PWS gehaald en gave contacten opgedaan. Ik hoop jullie goed te kunnen helpen om een gaaf PWS Te maken!

Wick Goelst

Specialiteiten

Luchtvaart, Ruimtevaart & Aerodynamica

Cian Rippen

Specialiteiten

Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Biomedical Engineering

Cian RippenWerktuigbouwkunde

Hoi! Ik ben Cian, ik ben half Iers, woon al mijn hele leven in Delft en ben op het moment bezig met mijn laatste jaar van de bachelor Werktuigbouwkunde. Het leukste aan mijn studie vind ik dat je bij de projecten niet alleen iets ontwerpt, maar ook echt iets gaat bouwen. Het is heel gaaf om je creatie van een 3D model op je laptopscherm naar een werkend prototype te zien gaan.

Voor mijn eigen profielwerkstuk heb ik meegedaan aan de CanSat competitie. Het doel hiervan was om een mini satelliet, ter grootte van een blikje, te ontwerpen, in elkaar te zetten en te programmeren. Deze werd uiteindelijk door een raket van DARE (de raketvereniging van de TU) de lucht in geschoten tot een kilometer hoogte. Vervolgens dwarrelde het aan een parachute weer naar beneden, terwijl het allerlei metingen verrichtte. Ik vond dit een geweldig project om aan mee te doen, en hoop jullie te kunnen helpen evenveel lol te beleven als ik toen had! Ik help jullie graag met vragen over werktuigbouwkunde, technische systemen, natuurkunde, en maritieme techniek.

Karel Jacobs

Hoi! Ik ben Karel Jacobs en ik ben 19 jaar. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Voordat ik naar Delft kwam heb ik in Amersfoort op het Johan van Oldenbarnevelt college mijn diploma gehaald. Op school sprak natuurkunde mij het meeste aan en daar ging ik met plezier heen. De combinatie van natuurkunde met een fascinatie voor vliegtuigen en raceauto’s hebben mij hier gebracht! Hoe verder ik in mijn studie kom, hoe geinteresseerder ik word in het vak. Ik kijk er naar uit je te helpen met je PWS!

Karel Jacobs

Tadjiro Velzel

Tadjiro VelzelElektrotechniek

Hey! Mijn naam is Tadjiro Velzel en ik ben tweedejaars student electrical engineering. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Arnhem. Daar ben in naar het stedelijk gymnasium Arnhem gegaan totdat ik daar op mijn zestiende afstudeerde. Daarna verhuisde ik naar New York om daar performing arts te studeren. Na twee jaar besloot ik dat ik graag een studie wilde doen die mij op academisch vlak uitdaagt, dus besloot ik om electrical engineering te studeren aan de TU Delft. Ik koos electrical engineering omdat de studie goed aansloot bij het bouwen van muziekinstrumenten en studio equipment. Mijn specialisatie is dan ook electroacoustic design en amplifier design. Ik steek enorm veel tijd in programmeren. Informatica wordt ook een steeds populairder en belangrijker onderwerp in de maatschappij. Ik vind het enorm leuk om bezig te zijn met computer science en bouw websites en applicaties zoals een automatisch inventarissysteem. Ik help jullie dus graag met vragen over elektronica en informatica en de wiskunde die hierbij meekomt.  Daarnaast begeleid ik de robotica workshop (samen met Cian) en de zonnecel workshop waar jullie je een paar keer per jaar voor kunnen inschrijven.  

Barbara Grinn

Hey! Mijn naam is Barbara, ik ben 22 jaar oud en studeer Life Science & Technology aan de TU Delft. Ik heb in het kleine stadje Brielle mijn vwo-diploma gehaald op het Maerlant College en had toen al een grote interesse voor alle bèta-vakken. Welke ik het leukst vond, kon ik niet kiezen. Mijn profielwerkstuk heb ik bijvoorbeeld gedaan over de optimale golflengte voor algen om in te groeien. Ik ging op zoek naar een studie die meerdere bèta-vakken combineerde en zo kwam ik bij LST terecht: een combinatie van natuurkunde, wiskunde, biologie en scheikunde. Binnen het PWS-team geef ik dan ook de workshop Antibioticaresistentie waar je aan de slag gaat met levende bacteriën! Ik beantwoord graag jullie vragen over scheikunde en biologie en wie weet kom ik je een keer tegen bij een workshop!

Barbara Grinn