Inspiratie

Een spanned profielwerkstuk begint natuurlijk bij een goed idee! Hieronder vind je artikelen die jou kunnen inspireren tot een interessant onderwerp. Als je vragen hebt, stel deze dan gerust op het vragenforum.

team

Welk thema past het beste bij je?

Klik hieronder op een thema om inspiratie te zien die bij jou past! Hierbij zie je workshops, voorbeelden van onderzoeksvragen en artikelen over jouw onderwerp!

Natuurkunde Wiskunde Scheikunde & Biologie

NatuurkundeJames Webb Telescoop

Het produceren van gekweekte rode bloedcellen (cultured Red Blood Cells; cRBCs) biedt mogelijk een onuitputtelijke bron cellen waarmee aan de groeiende behoefte voor bloedtransfusies kan worden voldaan. TU Delft en Sanquin hebben onlangs het productieproces voor deze cRBCs aanzienlijk verbeterd, waarmee de kwaliteit en veiligheid van de cellen beter kan worden geborgd dan in het huidige donorsysteem. Daarnaast zouden de gekweekte cellen gebruikt kunnen worden voor nieuwe behandelingen door te dienen als dragers van therapeutische moleculen. Klik rechts op de foto om te lezen over veilige voordelige donorloze rode bloedcellen.

Voorbeelden van Hoofdvragen

Hoe gebruikt een telefoon GPS om locatie te bepalen?

Hoe beïnvloedt de vorm van een dartpijl de performance?

Hoe kan 3D printen in de zorg gebruikt worden?