workshop supergeleiding

Schrijf jezelf in via de knop ‘Aanmelden’. Zie je deze knop niet? Er zijn dan geen workshops ingepland. Bij genoeg interesse plannen we een nieuwe datum!

Aanmelden Registreer je voor toegang tot de workshops

Workshop Supergeleiding

Ben je geïnteresseerd in de workshop supergeleiding? Via de button links op deze pagina kun je je aanmelden om een afspraak te maken. Is er nog geen datum gepland, vul dan het interesseformulier in. Wij mailen je dan zodra de datum bekend is of om met jou een datum af te spreken. Nog geen account op het forum? In dat geval verschijnt er een knop om je eerst te registreren.

Inhoud Workshop

De supergeleiding workshop laat je kennis maken met het verschijnsel supergeleiding. Na een korte introductie zal er een presentatie gegeven worden over het fenomeen supergeleiding. Vervolgens volgt een demonstratie van onze magneetzweeftrein met supergeleiders. Aansluitend is het mogelijk om zelf een experiment uit te voeren en de kritische temperatuur van de supergeleiders te onderzoeken. Deze proef is het zogenaamde dipstick experiment en ziet er in het kort als volgt uit. Een elektrisch circuit met supergeleider wordt ondergedompeld in een vat met vloeibaar stikstof. Via een computerprogramma verkrijgen we de kenmerkende weerstand-temperatuur grafiek, waaruit je uiteindelijk de kritische temperatuur kunt afleiden. Aan het eind van de workshop bespreken we de resultaten van het dipstick experiment. Hier kun je vervolgens zelf mee aan de slag, zodat je alsnog een experiment met resultaten kunt gebruiken voor jouw PWS.

Wees zeker niet bang om je eigen baan of supergeleiders mee te nemen! Ook als je zelf een experiment hebt bedacht, kunnen wij je helpen om dit uit te voeren. Geef dit van tevoren dus vooral aan in het interesseformulier of op het forum!

Voor wie?

Maak je een profielwerkstuk over kwantummechanica of supergeleiding? Dan is deze workshop precies wat voor jou! Voor deze onderwerpen is het namelijk lastig een proef uit te voeren waarbij je bruikbare resultaten krijgt. Met deze workshop krijg je behalve nuttige informatie ook nog genoeg resultaten!

Duur

De workshop neemt ongeveer een middag in beslag. Van 13:30 tot 16:30.

Inschrijven

Wanneer er een datum gepland is, zal er aan de linkerzijde van deze pagina een button te zien zijn waarmee je je kunt aanmelden voor de workshop. Als er geen datum gepland is, klik dan op de button ‘Interessant’. Dan houden we je op de hoogte! Als je vragen hebt over de workshop of over dit onderwerp in het algemeen, verwijzen we je graag naar ons forum!

Impressie

Meer workshops

Misschien vind je één van de volgende workshops ook interessant?