workshop zonnecellen

De workshop datum wordt nog gepland. Vul alvast het interesse formulier in.

Aanmelden Registreer je voor toegang tot de workshops

Workshop Supergeleiding

Op dit moment wordt deze workshop op een andere manier gegeven dan normaal. Vanwege de corona-maatregelen wordt de workshop niet gegeven in het lab waar we dit normaal doen, maar op het Science Centre in Delft. We beginnen met een demonstratie van een zweeftrein met supergeleiders, waarna je de resultaten krijgt van een eerder uitgevoerd experiment. Via de button links op deze pagina kun je je aanmelden om een afspraak te maken. Is er nog geen datum gepland, vul dan het interesseformulier in. Wij mailen je dan zodra de datum bekend is of om met jou een datum af te spreken. Nog geen account op het forum? In dat geval verschijnt er een knop om je eerst te registreren.

Inhoud Workshop

De supergeleiding workshop laat je kennis maken met het verschijnsel supergeleiding. Na een korte introductie zal er een presentatie gegeven worden over het fenomeen supergeleiding. Vervolgens volgt een demonstratie van onze magneetzweeftrein met supergeleiders. De proef die wij normaal uitvoeren in de workshop, hebben wij al voor je gedaan. De proef is het zogenaamde dipstick experiment. In het kort ziet het experiment er als volgt uit. Een elektrisch circuit met supergeleider is in een staaf gemonteerd. Deze staaf wordt ondergedompeld in een vat met vloeibaar helium. Via een computerprogramma verkrijgen we hopelijk de kenmerkende weerstand-temperatuur grafiek. Aan het eind van de workshop bespreken we de resultaten van het dipstick experiment. Hier kun je vervolgens zelf mee aan de slag, zodat je alsnog een experiment met resultaten kunt gebruiken voor jouw PWS.

Wees zeker niet bang om je eigen baan of supergeleiders mee te nemen!

Voor wie?

Maak je een profielwerkstuk over quantum mechanica of supergeleiding? Dan is deze workshop precies wat voor jou! Voor deze onderwerpen is het namelijk lastig een proef uit te voeren waarbij je bruikbare resultaten krijgt. Met deze workshop krijg je behalve nuttige informatie ook nog genoeg resultaten!

Duur

De workshop neemt ongeveer een middag in beslag. Van 13:30 tot 16:30.

Inschrijven

Wanneer er een datum gepland is, zal er aan de linkerzijde van deze pagina een button te zien zijn waarmee je je kunt aanmelden voor de workshop. Als er geen datum gepland is, klik dan op de button ‘Interessant’. Dan houden we je op de hoogte! Als je vragen hebt over de workshop of over dit onderwerp in het algemeen, verwijzen we je graag naar ons forum!

Impressie

Meer workshops

Misschien vind je één van de volgende workshops ook interessant?