workshop akoestiek

De workshop wordt gegeven op aanvraag. Neemt contact op via het forum om een datum te plannen.

Akoestische Ruimtes

Inhoud Akoestische Ruimtes

Aan de TU Delft zijn er twee bijzondere ruimtes die gebruikt worden/werden voor het uitvoeren van experimenten die te maken hebben met geluid en akoestiek. Namelijk de dode kamer, waarin vrijwel  al het geluid wordt geabsorbeerd en de nagalmkamer waarin het geluid maximaal wordt weerkaatst, doordat geen enkele wand evenwijdig loopt met een andere. In de dode kamer zijn de wanden, het plafond en de bodem bekleed met 1 meter lange schuimplastic wiggen, waardoor 99% van het geluid wordt geabsorbeerd.

Daarnaast zijn beide ruimtes afzonderlijk gebouwd van de rest van het gebouw, zodat trillingen niet worden doorgegeven. De dikke betonnen muren die gebouwd zijn op een rubberen vloer verhinderen vrijwel al het omgevingsgeluid, waardoor laboratoriumomstandigheden ontstaan voor het uitvoeren van experimenten op het gebied van geluid of akoestiek.

Voor wie?

Maak je een profielwerkstuk over geluid of akoestiek? Dan kan de dode kamer of de nagalmkamer ideale omstandigheden bieden voor het uitvoeren van je praktisch deel. Door je experiment hier uit te voeren krijg je niet alleen nauwkeurigere resultaten, maar wordt ook alle andere ruis van buiten onderdrukt.

Inschrijven

Laat een bericht achter op het forum als je gebruik wilt maken van een van de akoestische ruimtes! Wij nemen dan contact met je op om een datum te prikken waarop de ruimte beschikbaar is. Ook als je nog vragen hebt of meer wilt weten over de akoestische ruimtes laat dan een bericht achter op het forum!

Meer workshops

Misschien vind je één van de volgende workshops ook interessant?