Deze workshop vindt plaats op 20 september om 10 uur. Schrijf je in via de aanmeldknop!

Aanmelden Registreer je voor toegang tot de workshops


Workshop Vleugelprofielen

Tijdens de PWS-middag is het mogelijk om één of meerdere proeven uit te voeren met de windtunnel en vleugelprofielen waarover wij beschikken. Mocht je interesse hebben om een keer een experiment te doen, meld je dan aan voor de PWS-middag. Je kunt op ons forum een specifieke proef aanvragen of aan de hand van je onderzoeksvraag van je PWS een suggestie van een proef doen.

Inhoud Workshop

De vleugelprofielenworkshop geeft je inzicht in hoe een windtunnel experiment wordt uitgevoerd door wetenschappers en studenten. Tijdens de workshop worden de aerodynamische eigenschappen van een vliegtuigvleugel onderzocht. Je gaat bovendien zelf metingen verrichten en de behaalde resultaten analyseren. Onder het kopje meer informatie zie je de precieze invulling van de workshop.

Voor wie?

Heb jij een profielwerkstuk gekozen dat te maken heeft met aerodynamica? Dan is deze workshop geschikt voor jou. De workshop geeft je een goede uitleg over de aerodynamica van een typisch vleugelprofiel en je gaat zelf metingen verrichten. Ook is er ruimschoots gelegenheid om technische vragen te stellen aan de student Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek die de workshop geeft.

Duur

De workshop duurt zo’n 2 uur. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, zal er een ochtend- en middagsessie gepland worden.

Meer informatie

Een uitgebreidere beschrijving van de workshop vind je in onderstaand document:
Meer informatie

Aanmelden

Tijdens de PWS-middag is het mogelijk om zelfstandig één of meerdere proeven te doen met de windtunnel en vleugelprofielen waarover wij beschikken. Mocht je interesse hebben om een keer een experiment te doen, meld je dan aan voor de PWS-middag. Je kunt op ons forum een specifieke proef aanvragen of aan de hand van je onderzoeksvraag van je PWS een suggestie voor een proef doen.

Meer workshops

Misschien vind je één van de volgende workshops ook interessant?