Workshop Brandstofcel

Tijdens de PWS-middag is het mogelijk om zelfstandig één of twee proeven te doen met de elektrolyse- en brandstofcel waarover wij beschikken. Hieronder staat een overzicht van proeven die kunnen worden gedaan. Mocht je interesse hebben om een keer een experiment te doen, meld je dan aan voor de PWS-middag Staat er niks tussen wat je interessant lijkt? Doe dan aan de hand van je onderzoeksvraag van je PWS een suggestie voor een proef op ons forum.

Inhoud PWS-Middag

De volgende proeven  kunnen worden uitgevoerd met de elektrolyse- en brandstofcel:

  1. De elektrolyse van water – efficiëntie
  2. Efficiëntie van een brandstofcel in een systeem

Deze proeven komen uit:

Martyn Berry and Averil Macdonal, Chemistry through Hydrogen – Clean Energy for the Future, heliocentris Energiesysteme GmbH, Berlin, Germany (2000).

 

Voor wie?

Maak jij een profielwerkstuk dat te maken heeft met brandstofcellen? Dan zijn deze experimenten echt iets voor jou!

Duur

De proeven kunnen gedaan worden tijdens de PWS-middag van 13h30-17h00 of tijdens een PWS-ochtend van 09h30-13h30 . Daarnaast verwachten we dat je je thuis voorbereid met het proefvoorschrift dat je van ons opgestuurd krijgt.

Aanmelden

Tijdens de PWS-middag is het mogelijk om zelfstandig één of twee proeven te doen met de elektrolyse- en brandstofcel waarover wij beschikken. Mocht je interesse hebben om een keer een experiment te doen, meld je dan aan voor de PWS-middag. Je kunt op ons forum een specifieke proef aanvragen of aan de hand van je onderzoeksvraag van je PWS een suggestie voor een proef doen.

Meer workshops

Misschien vind je één van de volgende workshops ook interessant?