workshop noorderlicht

Schrijf jezelf in via de knop ‘Aanmelden’. Zie je deze knop niet? Er zijn dan geen workshops ingepland. Bij genoeg interesse plannen we een nieuwe datum!

Aanmelden Registreer je voor toegang tot de workshops

Workshop Noorderlicht

Inhoud Workshop

De noorderlicht workshop laat je kennis maken met het kleurrijke natuurverschijnsel. Na een korte introductie zal er een presentatie gegeven worden over het fenomeen en alle belangrijke natuurkunde die dit mogelijk maakt. Vervolgens ga je zelf ontdekken hoe een emissiespectrum van waterstof er uit ziet, zowel met het oog als met een spectrometer, en kom je er achter welke overgangen binnen het atoom voor deze kleuren verantwoordelijk zijn. Zo begrijp je nog beter hoe het noorderlicht gevorm wordt.

Na een korte pauze en de mogelijkheid om wat vragen te stellen, onderzoek je hoe een spectrometer nu eigenlijk werkt met een opengewerkt model. Ten slotte hebben we een scala aan verschillende gassen in gasontladingsbuizen die gebruikt kunnen worden om het emissie spectrum van allerlei gassen zelf te bepalen met een spectrometer. Zo heb je ook meteen meetdata voor je pws!

Wees niet bang om via het forum contact op te nemen en je eigen experiment op te stellen, dan denken wij graag met je mee! Wij hebben een erg goede spectrometer waarmee je veel verschillende experimenten kunt doen. Ten slotte is deze workshop je ultieme kans om al je algemene vragen over je profielwerkstuk persoonlijk aan een TU Delft student te stellen. Dus spaar al je vragen op en tot ziens in Delft!

Voor wie?

Deze workshop is vooral gericht op leerlingen die een profielwerkstuk doen over het noorderlicht, maar ook als je een spectrometer nodig hebt, dan is deze workshop voor jou! Ook een kwantummechanisch pws over bijvoorbeeld het waterstofatoom heeft goede aansluiting met deze workshop.

Duur

De workshop neemt ongeveer een middag in beslag. Van 14:00 tot 16:45.

Inschrijven

Wanneer er een datum gepland is, zal er aan de linkerzijde van deze pagina een button te zien zijn waarmee je je kunt aanmelden voor de workshop. Als er geen datum gepland is, klik dan op de button ‘Interessant’. Dan houden we je via de mail op de hoogte! Nog geen account op het forum? In dat geval verschijnt er een knop om je eerst te registreren. Ook als je vragen hebt over de workshop of over dit onderwerp in het algemeen, verwijzen we je graag naar ons forum!

Meer workshops

Misschien vind je één van de volgende workshops ook interessant?