Schrijf jezelf in via de knop ‘Aanmelden’. Zie je deze knop niet? Er zijn dan geen workshops ingepland. Bij genoeg interesse plannen we een nieuwe datum!

Aanmelden Registreer je voor toegang tot de workshops

Workshop Antibiotica

Geïnteresseerd in deze workshop? Via de button links op deze pagina kun je je aanmelden. Is er nog geen datum gepland, vul dan het interesseformulier in. Wij mailen je dan zodra de datum bekend is of om met jou een datum af te spreken.

Nog geen account op het forum? In dat geval verschijnt er een knop om je eerst te registreren.

Inhoud workshop

  • Wat is antibiotica?
  • Hoe werkt antibiotica?
  • Hoe werkt antibiotica resistentie?

Hoe werkt antibiotica precies? Wat is antibiotica resistentie en hoe reageren bacteriën daarop? Deze vragen worden onder andere behandeld tijdens een interactieve workshop, waarbij je zelf het lab in mag duiken. Na een stukje verdiepende theorie zullen we samen een experiment uitvoeren.

Voor wie?

Maak jij een profielwerkstuk dat te maken heeft met antibioticaresistentie? Dan is deze workshop echt iets voor jou! We zullen kijken naar het effect van verschillende soorten antibiotica op de volgende bacteria: Escherichia coli, Bactillus subtilis en Pseudomonas chlororaphis. Je zou dit eventueel ook als experiment bij je profielwerkstuk kunnen gebruiken.

Duur

De workshop zal ongeveer een hele schooldag duren.

Inschrijven

Wanneer er een datum gepland is, zal er aan de linkerzijde van deze pagina een button te zien zijn waarmee je je kunt aanmelden voor de workshop. Als er geen datum gepland is, klik dan op de button ‘Interessant’. Dan houden we je op de hoogte! Als je vragen hebt over de workshop of over dit onderwerp in het algemeen, verwijzen we je graag naar ons forum!

Meer workshops

Misschien vind je één van de volgende workshops ook interessant?