Over ons

PWS TU Delft is een team bestaande uit studenten van de TU Delft. Wij bieden scholieren van de bovenbouw van het VWO ondersteuning bij het maken van hun profielwerkstuk (PWS). Deze ondersteuning is er in de vorm van een online forum, de vaste PWS Middag, verschillende vakgebied gerelateerde workshops aan de TU Delft en op aanvraag klassikale algemene workshops op locatie. Scroll naar beneden om te lezen wie wij zijn…

team 

Lisa MelmanTechnische Biologie

Hoi! Ik ben Lisa en heb mijn bachelor afgerond in Life Science and Technology. Momenteel zit ik in het eerste jaar van mijn master Engineering and Policy Analysis.

Op de middelbare school lagen mijn interesses vooral bij scheikunde en biologie, maar ik vond de technische vakken als wiskunde B en natuurkunde ook heel erg leuk. De perfecte oplossing was om LST te gaan studeren, omdat bij deze studie alles wel een beetje aandacht krijgt. Ik houd mij bezig met allerlei onderwerpen op celniveau tot aan ingewikkelde biotechnologische processen die je kan toepassen in fabrieken.

Ik beantwoord graag al jullie vragen over biologie, scheikunde en waterstof. Tot op het forum!

Lisa Melman

Specialiteiten

Scheikundige en Biologische Technologie

Lennard Duynkerke

Lennard Duynkerke

Hoi! Ik ben Lennard, ik ben 20 jaar oud en vanaf vorig jaar aangesloten bij het PWS-team. Ik kom uit Yerseke, een mooi dorpje in Zeeland en ik zit nu in het derde jaar van mijn bachelor Technische Natuurkunde. Op de middelbare school hadden de bèta vakken, natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde B altijd al mijn interesse, maar natuurkunde en wiskunde vond ik toch het leukst! Daarom was de keuze snel gemaakt en ben ik Technische Natuurkunde gaan studeren omdat ik binnen deze studie voortdurend met natuurkunde en wiskunde bezig ben. Mijn favoriete onderwerp is elektriciteit & magnetisme, maar ook de klassieke mechanica of juist kwantummechanica vind ik erg interessant. Ook met alle andere natuurkundige onderwerpen help ik graag! Als jullie jezelf inschrijven voor de workshop supergeleiding zullen jullie mij tegenkomen en anders zul je mij zien op het forum waar ik jullie vragen beantwoordt die te maken hebben met natuurkunde. Ik help graag met het beantwoorden van al jullie vragen zodat jullie het beste uit het PWS kunnen halen!

Stijn SmitsCiviele Techniek

Hoi, mijn naam is Stijn, ik ben 25 jaar en opgegroeid in ’s-Hertogenbosch. Dit jaar ga ik mijn master Hydraulic Engineering (Waterbouwkunde) aan de TU Delft afronden, nadat ik ben doorgestroomd vanuit de bachelor Civiele Techniek.

Van kleins af aan was ik al geïnteresseerd in bouwen en architectuur. Daarnaast keek ik erg graag naar programma’s op National Geographic, zoals Megastructures en Air Crash Investigation. Ook heb ik in groep zeven een verbredend onderzoek gedaan naar de badhuizen in de Romeinse tijd, wat erg leerzaam was! Op de middelbare school interesseerde Natuurkunde mij het meest, maar ook informatica en Engels waren aan mij besteed.

Voor mijn Minor (=verbredend half jaar) ben ik bezig geweest met electrische duurzame energiesystemen, met name zonnepanelen en windturbines. Inmiddels ben ik nu meer dan twee jaar aangesloten bij het PWS-team, en dit bevalt me nog steeds. Ik blijf het verrassend vinden hoe creatief jullie als scholieren kunnen zijn. Ik hoop dus ook dat ik jullie zo goed mogelijk kan helpen met al jullie vragen!

Stijn Smits

Specialiteiten

Civiele Techniek & Bouwkunde

Cian Rippen

Specialiteiten

Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Biomedical Engineering

Cian RippenWerktuigbouwkunde

Hoi! Ik ben Cian, ik ben half Iers, woon al mijn hele leven in Delft en ben op het moment bezig met mijn laatste jaar van de bachelor Werktuigbouwkunde. Het leukste aan mijn studie vind ik dat je bij de projecten niet alleen iets ontwerpt, maar ook echt iets gaat bouwen. Het is heel gaaf om je creatie van een 3D model op je laptopscherm naar een werkend prototype te zien gaan.

Voor mijn eigen profielwerkstuk heb ik meegedaan aan de CanSat competitie. Het doel hiervan was om een mini satelliet, ter grootte van een blikje, te ontwerpen, in elkaar te zetten en te programmeren. Deze werd uiteindelijk door een raket van DARE (de raketvereniging van de TU) de lucht in geschoten tot een kilometer hoogte. Vervolgens dwarrelde het aan een parachute weer naar beneden, terwijl het allerlei metingen verrichtte. Ik vond dit een geweldig project om aan mee te doen, en hoop jullie te kunnen helpen evenveel lol te beleven als ik toen had! Ik help jullie graag met vragen over werktuigbouwkunde, technische systemen, natuurkunde, en maritieme techniek.

Wick GoelstLucht- en Ruimtevaarttechniek

Hey! Ik ben Wick, 20 jaar oud en kom uit Den Haag. Ik studeer voor me bachelor Aerospace Engineering aan de TU Delft. Ik ben altijd al fan geweest van auto’s en toen ik me ging verdiepen in studierichtingen kwam al snel naar voren dat aerospace de studie voor mij was. Sinds ik ben begonnen met de studie raak in steeds meer geïnteresseerd in de wereld rond lucht en ruimtevaart. Zelf heb ik als profielwerkstuk een eigen automodel op de ‘markt’ gezet. Ik heb veel plezier uit mijn PWS gehaald en gave contacten opgedaan. Ik hoop jullie goed te kunnen helpen om een gaaf PWS Te maken!

Wick Goelst

Specialiteiten

Luchtvaart, Ruimtevaart & Aerodynamica

Tadjiro Velzel

Tadjiro VelzelElektrotechniek

Hey! Mijn naam is Tadjiro Velzel en ik ben tweedejaars student electrical engineering. Ik ben 19 jaar oud en kom uit Arnhem. Daar ben in naar het stedelijk gymnasium Arnhem gegaan totdat ik daar op mijn zestiende afstudeerde. Daarna verhuisde ik naar New York om daar performing arts te studeren. Na twee jaar besloot ik dat ik graag een studie wilde doen die mij op academisch vlak uitdaagt, dus besloot ik om electrical engineering te studeren aan de TU Delft. Ik koos electrical engineering omdat de studie goed aansloot bij het bouwen van muziekinstrumenten en studio equipment. Mijn specialisatie is dan ook electroacoustic design en amplifier design. Ik steek enorm veel tijd in programmeren. Informatica wordt ook een steeds populairder en belangrijker onderwerp in de maatschappij. Ik vind het enorm leuk om bezig te zijn met computer science en bouw websites en applicaties zoals een automatisch inventarissysteem. Ik help jullie dus graag met vragen over elektronica en informatica en de wiskunde die hierbij meekomt.  Daarnaast begeleid ik de robotica workshop (samen met Cian) en de zonnecel workshop waar jullie je een paar keer per jaar voor kunnen inschrijven.