Over ons

PWS TU Delft is een team bestaande uit studenten van de TU Delft. Wij bieden scholieren van de bovenbouw van het VWO ondersteuning bij het maken van hun profielwerkstuk (PWS). Deze ondersteuning is er in de vorm van een online forum, de vaste PWS Middag, verschillende vakgebied gerelateerde workshops aan de TU Delft en op aanvraag klassikale algemene workshops op locatie. Scroll naar beneden om te lezen wie wij zijn…

team

Lisa MelmanTechnische Biologie

Hoi! Ik ben Lisa, ik ben 20 jaar oud en sinds kort aangesloten bij het PWS-team. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje naast Schiphol en zit momenteel in het laatste jaar van mijn bachelor Life Science and Technology.

Op de middelbare school lagen mijn interesses vooral bij scheikunde en biologie, maar ik vond de technische vakken als wiskunde B en natuurkunde ook heel erg leuk. De perfecte oplossing was om LST te gaan studeren, omdat bij deze studie alles wel een beetje aandacht krijgt. Ik houd mij bezig met allerlei onderwerpen op celniveau tot aan ingewikkelde biotechnologische processen die je kan toepassen in fabrieken.

Ik vind mijn studie ontzettend leuk en beantwoord graag al jullie vragen over biologie en scheikunde. Tot op het forum!

Lisa Melman

Specialiteiten

Scheikundige en Biologische Technologie

Coco Polderman

Specialiteiten

Natuurkunde

Coco PoldermanTechnische Natuurkunde

Hoi! Ik ben Coco, en ik ben 23 jaar oud. Ik kom uit Amsterdam en in 2016 ben ik begonnen met de studie Technische Natuurkunde in Delft. In september ben ik begonnen aan mijn Master.

Ik heb natuurkunde en sterrenkunde toen ik jong was eigenlijk altijd interessant gevonden. Ik maakte mijn werkstukken altijd wel over iets in het heelal, van planeten tot sterrenstelsels. Maar ook op de middelbare school, waar de focus minder op het heelal lag, bleef ik natuurkunde super interessant vinden. Daarom was de keuze voor Technische Natuurkunde voor mij heel snel gemaakt, en heb ik eigenlijk nooit echt getwijfeld. De leukste onderwerpen vind ik óf juist het allerkleinste, de quantummechanica, óf juist het allergrootste, zoals dingen in het heelal. Maar met alles ertussenin help ik ook heel graag!

Sinds juli 2019 maak ik deel uit van het PWS TU Delft team en beantwoord ik vragen die over natuurkunde gaan op het forum, om zo het beste uit het PWS te halen!

Stijn SmitsCiviele Techniek

Hoi, mijn naam is Stijn, ik ben 23 jaar en opgegroeid in ’s-Hertogenbosch. Dit jaar ben ik begonnen aan de master Hydraulic Engineering (Waterbouwkunde) aan de TU Delft, na de bachelor Civiele Techniek. Kust- en riviertechniek, dijken, dammen, overstromingen tegengaan.

Van kleins af aan was ik al geïnteresseerd in bouwen en architectuur. Daarnaast keek ik erg graag naar programma’s op National Geographic, zoals Megastructures en Air Crash Investigation. Ook heb ik in groep zeven een verbredend onderzoek gedaan naar de badhuizen in de Romeinse tijd, wat erg leerzaam was! Op de middelbare school interesseerde Natuurkunde mij het meest, maar ook informatica en Engels waren aan mij besteed.

Voor mijn Minor (=verbredend half jaar) ben ik bezig geweest met electrische duurzame energiesystemen, met name zonnepanelen en windturbines. Inmiddels ben ik nu meer dan twee jaar aangesloten bij het PWS-team, en dit bevalt me nog steeds. Ik blijf het verrassend vinden hoe creatief jullie als scholieren kunnen zijn. Ik hoop dus ook dat ik jullie zo goed mogelijk kan helpen met al jullie vragen!

Stijn Smits

Specialiteiten

Civiele Techniek & Bouwkunde

Cian Rippen

Specialiteiten

Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Biomedical Engineering

Cian RippenWerktuigbouwkunde

Hoi! Ik ben Cian, ik ben half Iers, woon al mijn hele leven in Delft en ben op het moment bezig met mijn bachelor Werktuigbouwkunde. Het leukste aan mijn studie vind ik dat je bij de projecten niet alleen iets ontwerpt, maar ook echt iets gaat bouwen. Het is heel gaaf om je creatie van een 3D model op je laptopscherm naar een werkend prototype te zien gaan.

Ik vind het heel leuk om met mijn handen bezig te zijn. Zo zat ik vroeger uren lang te spelen met (vaak technische) Lego, daarmee maakte ik allerlei apparaatjes en mechanismen. Ook vond ik het leuk om RC autootjes uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten.

Voor mijn eigen profielwerkstuk heb ik meegedaan aan de CanSat competitie. Het doel hiervan was om een mini satelliet, ter grootte van een blikje, te ontwerpen, in elkaar te zetten en te programmeren. Deze werd uiteindelijk door een raket van DARE (de raketvereniging van de TU) de lucht in geschoten tot een kilometer hoogte. Vervolgens dwarrelde het aan een parachute weer naar beneden, terwijl het allerlei metingen verrichtte. Ik vond dit een geweldig project om aan mee te doen, en hoop jullie te kunnen helpen evenveel lol te beleven als ik toen had!

Storm HolmanLucht- en Ruimtevaarttechniek

Hey! Ik ben Storm, 21 jaar oud en kom uit de buurt van Haarlem.

Ik heb altijd al een grote passie gehad voor vliegtuigen en de ruimtevaart. Toen ik erachter kwam dat exacte vakken ook wel mijn ding waren besloot ik dit te combineren. In 2017 schreef ik me in voor de bachelor Lucht- en Ruimtevaarttechniek hier aan de TU Delft. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen en sindsdien is die fascinatie eigenlijk alleen nog maar toegenomen. Ik begon dan ook met het nemen van vlieglessen, zodat de theorie die ik tijdens mijn opleiding leerde ook in de praktijk kon bewonderen. De studie gaat mij goed af en doe ik nog steeds met veel plezier.

Zelf heb ik hier ook mijn PWS gedaan over vleugelprofielen en heb hier onder begeleiding van mijn voorganger een 9 voor weten te halen! Ik hoop jullie ook in deze goede banen te kunnen leiden door jullie vragen te beantwoorden en jullie te ondersteunen met het PWS.

Storm Holman

Specialiteiten

Luchtvaart, Ruimtevaart & Aerodynamica

Tadjiro Velzel

Tadjiro VelzelElektrotechniek

Hey! Mijn naam is Tadjiro Velzel en ik ben tweedejaars student electrical engineering. Ik ben 19 jaar oud en kom uit Arnhem. Daar ben in naar het stedelijk gymnasium Arnhem gegaan totdat ik daar op mijn zestiende afstudeerde. Daarna verhuisde ik naar New York om daar performing arts te studeren. Na twee jaar besloot ik dat ik graag een studie wilde doen die mij op academisch vlak uitdaagt, dus besloot ik om electrical engineering te studeren aan de TU Delft. Ik koos electrical engineering omdat de studie goed aansloot bij het bouwen van muziekinstrumenten en studio equipment. Mijn specialisatie is dan ook electroacoustic design en amplifier design. Ik steek enorm veel tijd in programmeren. Informatica wordt ook een steeds populairder en belangrijker onderwerp in de maatschappij. Ik vind het enorm leuk om bezig te zijn met computer science en bouw websites en applicaties zoals een automatisch inventarissysteem. Ik help jullie dus graag met vragen over elektronica en informatica en de wiskunde die hierbij meekomt.  Daarnaast begeleid ik de robotica workshop (samen met Cian) en de zonnecel workshop waar jullie je een paar keer per jaar voor kunnen inschrijven.