Over ons

PWS TU Delft is een team bestaande uit studenten van de TU Delft. Wij bieden scholieren van de bovenbouw van het VWO ondersteuning bij het maken van hun profielwerkstuk (PWS). Deze ondersteuning is er in de vorm van een online forum, de vaste PWS Middag, verschillende vakgebied gerelateerde workshops aan de TU Delft en op aanvraag klassikale algemene workshops op locatie. Scroll naar beneden om te lezen wie wij zijn…

team

Sanne NielsenTechnische Scheikunde

Ik zal me even voorstellen! Ik ben Sanne en ben geboren op 30 oktober 1995 in Capelle aan den IJssel, naast Rotterdam. Ik studeer MST aan de TU Delft sinds 2013.

Voor mij was keuze van profiel en studie heel makkelijk. Ik stond achten voor de beta vakken en net voldoende voor mijn talen. Ik vond vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde wel leuk, maar ik wilde er later niets mee doen. Ik wist dus al erg snel dat ik de beta kant op wilde. Ik heb het profiel N&T met keuzevak NLT gedaan.

Ik heb gekozen voor de opleiding MST omdat ik scheikunde het leukste en het meest interessante vak vond op de middelbare. Het is makkelijker motivatie te vinden voor studeren als je iets studeert wat je echt leuk vind. Ik zit nu in mijn tweede jaar. Aan het begin van dit jaar heb ik moeten kiezen of ik echt pure Scheikunde wil studeren (in Leiden) of Scheikundige Technologie (in Delft). Ik heb voor het tweede gekozen. Hierbij leer je vooral rekenen met grote processen om zo ideale omstandigheden te vinden. Er komt hier veel natuurkunde en wiskunde te pas.

Ik werk sinds maart 2015 bij PWS TU Delft. Vragen over scheikunde en biologie horen in mijn vakje. Ik vind het erg leuk om scholieren te helpen. Daarnaast geef ik workshops over biodiesel en zonnebrand en kun je bij mij proeven doen met een brandstofcel.

Sanne Nielsen

Specialiteiten

Scheikundige Technologie

Thom Woudstra

Specialiteiten

Natuurkunde

Thom WoudstraTechnische Natuurkunde

Mijn naam is Thom, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Den Haag. In 2013 ben ik begonnen met de studie Technische Natuurkunde, hier in Delft natuurlijk. Op dit moment heb ik mijn bachelor afgerond en ben ik bezig met de master opleiding Applied Physics.

Al geruime tijd ben ik geboeid door de wonderlijke wereld van de natuurkunde en wiskunde. Of het nou gaat over het aller grootste, het heelal met zijn sterren en planeten, of over het aller kleinste, de elementaire deeltjes, of over alles wat tussenin zit, mijn hart gaat er sneller van kloppen. De fundamentele theorieën van de natuurkunde en de wiskunde om deze te ondersteunen, vind ik razend interessant. Natuurkunde is in mijn ogen het meest complete vak wat er is. Het was voor mij daarom ook niet zo lastig om een studiekeuze te maken!

Sinds januari 2016 maak ik deel uit van het PWS TU Delft team Ik zal jullie helpen met alle natuurkundige vragen op het forum. Ook ben ik verantwoordelijk voor de supergeleiding workshop die jullie een paar keer per jaar kunnen bijwonen!

Stijn SmitsCiviele Techniek

Hoi, mijn naam is Stijn, ik ben net 22 jaar en opgegroeid in ’s-Hertogenbosch. Momenteel zit ik in het 3e jaar van de bachelor Civiele Techniek. Een brede studie met veel mogelijkheden op het gebied van infrastructuur.

Van kleins af aan was ik al geïnteresseerd in bouwen en architectuur. Daarnaast keek ik erg graag naar programma’s op National Geographic, zoals Megastructures en Air Crash Investigation. Ook heb ik in groep zeven een verbredend onderzoek gedaan naar de badhuizen in de Romeinse tijd, wat erg leerzaam was! Op de middelbare school interesseerde Natuurkunde mij het meest, maar ook informatica en Engels waren aan mij besteed.

Momenteel ben ik bezig met een Minor (=verbredend half jaar) op de TU Delft. Deze gaat over duurzame energiebronnen, wat met het oog op de toekomst zeer uitdagend is! Sinds een april ben ik als laatste aangesloten bij het PWS-team, en dit bevalt me erg goed. Ik blijf het verrassend vinden hoe creatief jullie als scholieren kunnen zijn. Ik hoop dus ook dat ik jullie zo goed mogelijk kan helpen met al jullie vragen!

Stijn Smits

Specialiteiten

Civiele Techniek & Bouwkunde

Midas Becker

Specialiteiten

Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Biomedical Engineering

Midas BeckerWerktuigbouwkunde

Hallo! Ik ben Midas, ik ben 23 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Zeist. In 2013 nam ik het wijze besluit om naar Delft te verhuizen om de TU te verkennen. Ik heb inmiddels mijn bachelor Werktuigbouwkunde en ben nu bezig met het bouwen van de snelste fiets ter wereld in de DREAMHALL.

Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in allerlei soorten techniek. Van hutten bouwen in het bos tot kleurloze cola maken op school tot een lopend bierkrat bouwen op de TU, ik vond het allemaal prachtig! Het leukste aan Werktuigbouwkunde vind ik dat je de geleerde theorie meteen praktisch kunt toepassen in één van de vele projecten. In mijn derde jaar heb ik mij tijdens mijn minor verdiept in Biomedical Engineering, dit is waar geneeskunde en Werktuigbouwkunde samenkomen. Hier heb ik geleerd hoe je een innovatieve prothese maakt en hoe je een ingewikkelde darmoperatie op afstand uitvoert vrijwel zonder littekens achter te laten.

Tot mijn spijt heb ik zelf ooit een oersaai profielwerkstuk gemaakt. Het is dan ook mijn missie om jullie niet dezelfde fout te laten begaan. Daarom kun je altijd bij mij terecht voor alle werktuigbouwkundige en maritieme vragen, daarnaast geef ik ook nog eens de sleeptankworkshop.

Storm HolmanLucht- en Ruimtevaarttechniek

Hey! Ik ben Storm, 20 jaar oud en kom uit de buurt van Haarlem.

Ik heb altijd al een grote passie gehad voor vliegtuigen en de ruimtevaart. Toen ik erachter kwam dat exacte vakken ook wel mijn ding waren besloot ik dit te combineren. In 2017 schreef ik me in voor de bachelor Lucht- en Ruimtevaarttechniek hier aan de TU Delft. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen en sindsdien is die fascinatie eigenlijk alleen nog maar toegenomen. Ik begon dan ook met het nemen van vlieglessen, zodat de theorie die ik tijdens mijn opleiding leerde ook in de praktijk kon bewonderen. De studie gaat mij goed af en doe ik nog steeds met veel plezier.

Zelf heb ik hier ook mijn PWS gedaan over vleugelprofielen en heb hier onder begeleiding van mijn voorganger een 9 voor weten te halen! Ik hoop jullie ook in deze goede banen te kunnen leiden door jullie vragen te beantwoorden en jullie te ondersteunen met het PWS.

Storm Holman

Specialiteiten

Luchtvaart, Ruimtevaart & Aerodynamica

Jip Rietveld

Specialiteiten

Informatica & Wiskunde

Jip RietveldTechnische Informatica

Hallo! Ik ben Jip, 20 jaar en het nieuwste lid van het PWS TU Delft team. Opgegroeid in Rotterdam ben ik vanaf 2015 Technische Informatica (of Computer Science & Engineering zoals het nu heet) aan het studeren. Nu 3de jaars en ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin.

Al van jongs af aan ben ik veel bezig geweest met elektronica en computers. Dat deed ik door erop te gamen, of bijvoorbeeld in Excel de abc-formule te maken. Daarnaast heb ik ook met hardware gewerkt toen ik in 2013 mijn eigen computer heb gebouwd. Op de middelbare school kon ik mijn passie niet kwijt. Er was geen informatica vak, dus moest ik mijn enthousiasme kwijt bij de weinige informatica-achtige opdrachten die dan bij natuurkunde langs kwamen.

Dat was ook de reden dat ik in 5 VWO koos om mijn PWS aan het vak informatica te koppelen. Ik heb toen samen met 2 maten een Android applicatie gemaakt voor mijn school, die is daarna overgenomen als officiële school app. Ik gun het iedereen om zo’n mooi PWS neer te zetten en ben daarom erg blij dat ik hier op het forum of op de PWS-middagen jullie daarbij mag helpen.

Informatica wordt een steeds populairder en belangrijker onderwerp in de maatschappij. Maar ook wiskunde en elektrotechniek komen daarbij kijken en moeten niet vergeten worden, dus ook met die vragen zal ik jullie helpen. Daarnaast begeleid ik de robotica workshop (samen met Midas) en de zonnecel workshop waar jullie je een paar keer per jaar voor kunnen inschrijven.