Over ons

PWS TU Delft is een team bestaande uit studenten van de TU Delft. Wij bieden scholieren van de bovenbouw van het VWO ondersteuning bij het maken van hun profielwerkstuk (PWS). Deze ondersteuning is er in de vorm van een online forum, de vaste PWS Middag, verschillende vakgebied gerelateerde workshops aan de TU Delft en op aanvraag klassikale algemene workshops op locatie. Scroll naar beneden om te lezen wie wij zijn…

team

Ismene UsmanTechnische Scheikunde

Hoi! Ik ben Ismene Usman en ben 20 jaar oud. Ik ben opgegroeid in leiden en ben in 2017 begonnen aan de studie MST.

Op de middelbare school was ik altijd goed in de exacte vakken, dus was de keuze voor een technische studie voor de hand liggend. Ik vond zo wel natuurkunde, wiskunde en scheikunde erg leuk alleen wist ik niet welk vak ik het interessants vond. Maar uiteindelijk heb ik toch voor MST gekozen omdat dit niet alleen scheikunde bevat maar ook wis- en natuurkunde want zonder wis- en natuurkunde bestaat er geen scheikunde. Binnen de studie bestaan ook drie richtingen Synthese, Materialen en Technologie, zelf heb ik voor de laatste richting gekozen. Hier leer je grote processen en fabrieken door te rekenen.

Zelf heb ik mijn PWS ook in de scheikunde/biologische richting gedaan en heb ik onderzocht wat de invloed van enzymen op kankerontwikkeling zijn. Sinds 2019 werk ik bij PWS TU Delft en zal ik dan ook de vragen over biologie en scheikunde beantwoorden.

Ismene Usman

Specialiteiten

Scheikundige Technologie

Coco Polderman

Specialiteiten

Natuurkunde

Coco PoldermanTechnische Natuurkunde

Hoi! Ik ben Coco, en ik ben 21 jaar oud. Ik kom uit Amsterdam en in 2016 ben ik begonnen met de studie Technische Natuurkunde in Delft. Ik ben bijna klaar met mijn bachelor.

Ik heb natuurkunde en sterrenkunde toen ik jong was eigenlijk altijd interessant gevonden. Ik maakte mijn werkstukken altijd wel over iets in het heelal, van planeten tot sterrenstelsels. Maar ook op de middelbare school, waar de focus minder op het heelal lag, bleef ik natuurkunde super interessant vinden. Daarom was de keuze voor Technische Natuurkunde voor mij heel snel gemaakt, en heb ik eigenlijk nooit echt getwijfeld. De leukste onderwerpen vind of juist het allerkleinste, de quantummechanica, of juist het allergrootste, zoals dingen in het heelal. Maar met alles er tussen in help ik ook heel graag!

Sinds juli 2019 maak ik deel uit van het PWS TU Delft team en beantwoord ik vragen die over natuurkunde gaan op het forum, om zo het beste uit het PWS te halen!

Stijn SmitsCiviele Techniek

Hoi, mijn naam is Stijn, ik ben net 22 jaar en opgegroeid in ’s-Hertogenbosch. Momenteel zit ik in het 3e jaar van de bachelor Civiele Techniek. Een brede studie met veel mogelijkheden op het gebied van infrastructuur.

Van kleins af aan was ik al geïnteresseerd in bouwen en architectuur. Daarnaast keek ik erg graag naar programma’s op National Geographic, zoals Megastructures en Air Crash Investigation. Ook heb ik in groep zeven een verbredend onderzoek gedaan naar de badhuizen in de Romeinse tijd, wat erg leerzaam was! Op de middelbare school interesseerde Natuurkunde mij het meest, maar ook informatica en Engels waren aan mij besteed.

Momenteel ben ik bezig met een Minor (=verbredend half jaar) op de TU Delft. Deze gaat over duurzame energiebronnen, wat met het oog op de toekomst zeer uitdagend is! Sinds een april ben ik als laatste aangesloten bij het PWS-team, en dit bevalt me erg goed. Ik blijf het verrassend vinden hoe creatief jullie als scholieren kunnen zijn. Ik hoop dus ook dat ik jullie zo goed mogelijk kan helpen met al jullie vragen!

Stijn Smits

Specialiteiten

Civiele Techniek & Bouwkunde

Midas Becker

Specialiteiten

Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Biomedical Engineering

Midas BeckerWerktuigbouwkunde

Hallo! Ik ben Midas, ik ben 23 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Zeist. In 2013 nam ik het wijze besluit om naar Delft te verhuizen om de TU te verkennen. Ik heb inmiddels mijn bachelor Werktuigbouwkunde en ben nu bezig met het bouwen van de snelste fiets ter wereld in de DREAMHALL.

Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in allerlei soorten techniek. Van hutten bouwen in het bos tot kleurloze cola maken op school tot een lopend bierkrat bouwen op de TU, ik vond het allemaal prachtig! Het leukste aan Werktuigbouwkunde vind ik dat je de geleerde theorie meteen praktisch kunt toepassen in één van de vele projecten. In mijn derde jaar heb ik mij tijdens mijn minor verdiept in Biomedical Engineering, dit is waar geneeskunde en Werktuigbouwkunde samenkomen. Hier heb ik geleerd hoe je een innovatieve prothese maakt en hoe je een ingewikkelde darmoperatie op afstand uitvoert vrijwel zonder littekens achter te laten.

Tot mijn spijt heb ik zelf ooit een oersaai profielwerkstuk gemaakt. Het is dan ook mijn missie om jullie niet dezelfde fout te laten begaan. Daarom kun je altijd bij mij terecht voor alle werktuigbouwkundige en maritieme vragen, daarnaast geef ik ook nog eens de sleeptankworkshop.

Storm HolmanLucht- en Ruimtevaarttechniek

Hey! Ik ben Storm, 20 jaar oud en kom uit de buurt van Haarlem.

Ik heb altijd al een grote passie gehad voor vliegtuigen en de ruimtevaart. Toen ik erachter kwam dat exacte vakken ook wel mijn ding waren besloot ik dit te combineren. In 2017 schreef ik me in voor de bachelor Lucht- en Ruimtevaarttechniek hier aan de TU Delft. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen en sindsdien is die fascinatie eigenlijk alleen nog maar toegenomen. Ik begon dan ook met het nemen van vlieglessen, zodat de theorie die ik tijdens mijn opleiding leerde ook in de praktijk kon bewonderen. De studie gaat mij goed af en doe ik nog steeds met veel plezier.

Zelf heb ik hier ook mijn PWS gedaan over vleugelprofielen en heb hier onder begeleiding van mijn voorganger een 9 voor weten te halen! Ik hoop jullie ook in deze goede banen te kunnen leiden door jullie vragen te beantwoorden en jullie te ondersteunen met het PWS.

Storm Holman

Specialiteiten

Luchtvaart, Ruimtevaart & Aerodynamica

Jip Rietveld

Specialiteiten

Informatica & Wiskunde

Jip RietveldTechnische Informatica

Hallo! Ik ben Jip, 22 jaar en een van de oudere leden van het PWS TU Delft team. Opgegroeid in Rotterdam ben ik vanaf 2015 Technische Informatica (of Computer Science & Engineering zoals het nu heet) aan het studeren. Ik heb in 2019 mijn bachelor daar afgerond en ben net beginnen aan de master Data Science and Technology

Al van jongs af aan ben ik veel bezig geweest met elektronica en computers. Dat deed ik door erop te gamen, of bijvoorbeeld in Excel de abc-formule te maken. Daarnaast heb ik ook met hardware gewerkt toen ik in 2013 mijn eigen computer heb gebouwd. Op de middelbare school kon ik mijn passie niet kwijt. Er was geen informatica vak, dus moest ik mijn enthousiasme kwijt bij de weinige informatica-achtige opdrachten die dan bij natuurkunde langs kwamen.

Dat was ook de reden dat ik in 5 VWO koos om mijn PWS aan het vak informatica te koppelen. Ik heb toen samen met 2 maten een Android applicatie gemaakt voor mijn school, die is daarna overgenomen als officiële school app. Ik gun het iedereen om zo’n mooi PWS neer te zetten en ben daarom erg blij dat ik hier op het forum of op de PWS-middagen jullie daarbij mag helpen.

Informatica wordt een steeds populairder en belangrijker onderwerp in de maatschappij. Maar ook wiskunde en elektrotechniek komen daarbij kijken en moeten niet vergeten worden, dus ook met die vragen zal ik jullie helpen. Daarnaast begeleid ik de robotica workshop (samen met Midas) en de zonnecel workshop waar jullie je een paar keer per jaar voor kunnen inschrijven.