Blog Archives

IMG_5695-e1698940410297.jpg

Tadjiro Velzel

Hey! Mijn naam is Tadjiro Velzel en ik ben tweedejaars student electrical engineering.

Ik ben 21 jaar oud en kom uit Arnhem. Daar ben in naar het stedelijk gymnasium Arnhem gegaan totdat ik daar op mijn zestiende afstudeerde. Daarna verhuisde ik naar New York om daar performing arts te studeren. Na twee jaar besloot ik dat ik graag een studie wilde doen die mij op academisch vlak uitdaagt, dus besloot ik om electrical engineering te studeren aan de TU Delft.

Ik koos electrical engineering omdat de studie goed aansloot bij het bouwen van muziekinstrumenten en studio equipment. Mijn specialisatie is dan ook electroacoustic design en amplifier design.

Ik steek enorm veel tijd in programmeren. Informatica wordt ook een steeds populairder en belangrijker onderwerp in de maatschappij. Ik vind het enorm leuk om bezig te zijn met computer science en bouw websites en applicaties zoals een automatisch inventarissysteem. Ik help jullie dus graag met vragen over elektronica en informatica en de wiskunde die hierbij meekomt.  Daarnaast begeleid ik de robotica workshop (samen met Cian) en de zonnecel workshop waar jullie je een paar keer per jaar voor kunnen inschrijven.

 

read more

Cian-e1682455006410.jpg

Cian Rippen

Hoi! Ik ben Cian, ik ben half Iers, woon al mijn hele leven in Delft en ben op het moment bezig met mijn laatste jaar van de bachelor Werktuigbouwkunde. Het leukste aan mijn studie vind ik dat je bij de projecten niet alleen iets ontwerpt, maar ook echt iets gaat bouwen. Het is heel gaaf om je creatie van een 3D model op je laptopscherm naar een werkend prototype te zien gaan.

Voor mijn eigen profielwerkstuk heb ik meegedaan aan de CanSat competitie. Het doel hiervan was om een mini satelliet, ter grootte van een blikje, te ontwerpen, in elkaar te zetten en te programmeren. Deze werd uiteindelijk door een raket van DARE (de raketvereniging van de TU) de lucht in geschoten tot een kilometer hoogte. Vervolgens dwarrelde het aan een parachute weer naar beneden, terwijl het allerlei metingen verrichtte. Ik vond dit een geweldig project om aan mee te doen, en hoop jullie te kunnen helpen evenveel lol te beleven als ik toen had!

Ik help jullie graag met vragen over werktuigbouwkunde, technische systemen, natuurkunde, en maritieme techniek.

read more

lisacropped.jpeg

Lisa Melman

Hoi! Ik ben Lisa en heb mijn bachelor afgerond in Life Science and Technology. Momenteel zit ik in het eerste jaar van mijn master Engineering and Policy Analysis.

Op de middelbare school lagen mijn interesses vooral bij scheikunde en biologie, maar ik vond de technische vakken als wiskunde B en natuurkunde ook heel erg leuk. De perfecte oplossing was om LST te gaan studeren, omdat bij deze studie alles wel een beetje aandacht krijgt. Ik houd mij bezig met allerlei onderwerpen op celniveau tot aan ingewikkelde biotechnologische processen die je kan toepassen in fabrieken.

Ik beantwoord graag al jullie vragen over biologie, scheikunde en waterstof. Tot op het forum!

read more

Coco.png

Coco Polderman

Hoi! Ik ben Coco, en ik ben 23 jaar oud. Ik kom uit Amsterdam en in 2016 ben ik begonnen met de studie Technische Natuurkunde in Delft. In september ben ik begonnen aan mijn Master.

Ik heb natuurkunde en sterrenkunde toen ik jong was eigenlijk altijd interessant gevonden. Ik maakte mijn werkstukken altijd wel over iets in het heelal, van planeten tot sterrenstelsels. Maar ook op de middelbare school, waar de focus minder op het heelal lag, bleef ik natuurkunde super interessant vinden. Daarom was de keuze voor Technische Natuurkunde voor mij heel snel gemaakt, en heb ik eigenlijk nooit echt getwijfeld. De leukste onderwerpen vind ik óf juist het allerkleinste, de quantummechanica, óf juist het allergrootste, zoals dingen in het heelal. Maar met alles ertussenin help ik ook heel graag!

Sinds juli 2019 maak ik deel uit van het PWS TU Delft team en beantwoord ik vragen die over natuurkunde gaan op het forum, om zo het beste uit het PWS te halen!

read more

Wick.jpg

Wick Goelst

Hey! Ik ben Wick, 20 jaar oud en kom uit Den Haag.
Ik studeer voor me bachelor Aerospace Engineering aan de TU Delft.
Ik ben altijd al fan geweest van auto’s en toen ik me ging verdiepen in studierichtingen kwam al snel naar voren dat aerospace de studie voor mij was. Sinds ik ben begonnen met de studie raak in steeds meer geïnteresseerd in de wereld rond lucht en ruimtevaart.

Zelf heb ik als profielwerkstuk een eigen automodel op de ‘markt’ gezet. Ik heb veel plezier uit mijn PWS gehaald en gave contacten opgedaan.
Ik hoop jullie goed te kunnen helpen om een gaaf PWS Te maken!

read more

PWS-TU-Delft-Edit.jpg

Jip Rietveld

Hallo! Ik ben Jip, 24 jaar en een van de oudere leden van het PWS TU Delft team. Opgegroeid in Rotterdam ben ik vanaf 2015 Technische Informatica (of Computer Science & Engineering zoals het nu heet) aan het studeren. Ik heb in 2019 mijn bachelor daar afgerond en ben net begonnen aan de master Data Science and Technology

Al van jongs af aan ben ik veel bezig geweest met elektronica en computers. Dat deed ik door erop te gamen, of bijvoorbeeld in Excel de abc-formule te maken. Daarnaast heb ik ook met hardware gewerkt toen ik in 2013 mijn eigen computer heb gebouwd. Op de middelbare school kon ik mijn passie niet kwijt. Er was geen informatica vak, dus moest ik mijn enthousiasme kwijt bij de weinige informatica-achtige opdrachten die dan bij natuurkunde langs kwamen.

Dat was ook de reden dat ik in 5 VWO koos om mijn PWS aan het vak informatica te koppelen. Ik heb toen samen met 2 maten een Android applicatie gemaakt voor mijn school, die is daarna overgenomen als officiële school app. Ik gun het iedereen om zo’n mooi PWS neer te zetten en ben daarom erg blij dat ik hier op het forum of op de PWS-middagen jullie daarbij mag helpen.

Informatica wordt een steeds populairder en belangrijker onderwerp in de maatschappij. Maar ook wiskunde en elektrotechniek komen daarbij kijken en moeten niet vergeten worden, dus ook met die vragen zal ik jullie helpen. Daarnaast begeleid ik de robotica workshop (samen met Midas) en de zonnecel workshop waar jullie je een paar keer per jaar voor kunnen inschrijven.

read more

Stijn4.jpg

Stijn Smits

Hoi, mijn naam is Stijn, ik ben 25 jaar en opgegroeid in ’s-Hertogenbosch. Dit jaar ga ik mijn master Hydraulic Engineering (Waterbouwkunde) aan de TU Delft afronden, nadat ik ben doorgestroomd vanuit de bachelor Civiele Techniek.

Van kleins af aan was ik al geïnteresseerd in bouwen en architectuur. Daarnaast keek ik erg graag naar programma’s op National Geographic, zoals Megastructures en Air Crash Investigation. Ook heb ik in groep zeven een verbredend onderzoek gedaan naar de badhuizen in de Romeinse tijd, wat erg leerzaam was! Op de middelbare school interesseerde Natuurkunde mij het meest, maar ook informatica en Engels waren aan mij besteed.

Voor mijn Minor (=verbredend half jaar) ben ik bezig geweest met electrische duurzame energiesystemen, met name zonnepanelen en windturbines. Inmiddels ben ik nu meer dan twee jaar aangesloten bij het PWS-team, en dit bevalt me nog steeds. Ik blijf het verrassend vinden hoe creatief jullie als scholieren kunnen zijn. Ik hoop dus ook dat ik jullie zo goed mogelijk kan helpen met al jullie vragen!

read more